Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007

Το «ΟΧΙ» του Οκτώβρη και το «ΟΧΙ» του Απρίλη

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα γιορτάστει για άλλη μια φορά αύριο με μεγαλοπρέπεια, με πομπόδεις παρελάσεις και βαρύγδουπες δηλώσεις από τους πολιτικούς παράγοντες για το μεγαλείο του ελληνισμού και της ελληνικής ανδρείας.

Σήμερα το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι πιό επίκαιρο από οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορική πορεία της πατρίδος μας και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πολιτικοί αλλά και εμείς ο απλός κόσμος.

Το «ΟΧΙ» του Ιωάννη Μεταξά πρώτα και ολόκληρου του ελληνικού λαού στην συνέχεια, απέναντι σε αυτούς που θέλησαν να αμφισβητήσουν την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας και να προσβάλουν τα ιερά και τα όσια του ελληνικού έθνους πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την σημερινή κυβέρνηση στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Απρίλιο του 2008 που θα συζητηθεί η ένταξη ή μη των Σκοπίων στην Ευρωαντλαντική συμμαχία.

Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης των Σκοπίων και η άρνηση της για την εξέυρεση μιάς συμβιβαστικής κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική πλευρά με πυγμή και αποφασιστικότητα. Καμμιά ονομασία που θα περιέχει μέσα τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει δεκτή από την ελληνική κυβέρνηση. Το δικαίωμα της αρνησικυρίας είναι εξασφαλισμένο και πρέπει να χρησιμοποιηθεί εφόσον η σκοπιανή κυβέρνηση διατηρήσει την αδιάλλακτη στάση της.

Όπως τότε, τον Οκτώβρη του 1940, η αποφασιστηκότητα του ελληνικού λαού να αντισταθεί σε αυτούς που προσπάθησαν να βεβηλώσουν τις αξίες του ήταν δεδομένη και διάχτυτη, έτσι και τώρα. Αυτή η αποφασιστηκότητα τότε ερμηνεύτηκε σωστά από έναν δικτάτορα, μένει να δούμε εάν αυτή η αποφασιστηκότητα μπορεί να ερμηνευτεί σωστά και από έναν δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: