Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007

Παραλία Ελληνικού ή Τσιφλίκι Ελληνικού;


Οι τελευταίες δημοσιογραφικές αναφορές κάνουν λόγο για ανθρώπους της εταιρείας που διαχειριζόταν την παραλία,οι οποίοι είχαν μαζευτεί Παρασκευή πρωί με τσεκούρια και κατσαβίδια(!) και είχαν στήσει ταμειακή μηχανή για να πληρώνουν οι λουόμενοι,κατεβάζοντας παράλληλα το πανό που έγραφε ότι η παραλία είναι ελεύθερη(In.gr).

Βέβαια η δημοτική αρχή Ελληνικού -η οποία τήρησε την προεκλογική της δέσμευση για ελεύθερη δημοτική παραλία-αντέδρασε.Η αστυνομία και οι αρχές όμως τι κάνουν;Τίποτα.Κοιτάνε σφυρίζοντας αδιάφορα,περιμένοντας πρώτα να τραυματιστεί κάποιος και μετά να αναλάβουν δράση(βλ. συμπλοκή Λ.Φυλής).

Οπότε ή υπάρχει γραμμή εκ των άνωθεν ή απλά η αστυνομία εκεί είναι διεφθαρμένη μέχρι το κόκκαλο και τα έχει κάνει πλακάκια με τους νονούς της νύχτας.Στην πρώτη περίπτωση,οι ανώτεροι ξεχνάνε το προεκλογικό τους σύνθημα "Μία Καλύτερη Ελλάδα" και κυνηγάνε άτομα που ρίξανε κόκκινη μπογιά στο Καζίνο αντί να κυνηγάνε τους πραγματικούς εγκληματίες(εννοώντας αυτούς που έβαλαν τον κόσμο να πάει εκεί),ενώ στην δεύτερη περίπτωση,πρέπει να υπάρξουν είτε αλλαγές στις κρίσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ή να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός,εφόσον δεν μπορούν να επιβάλουν την τάξη.

Κι όταν λέμε τάξη εννοούμε οριστική παράδοση της παραλίας στις δημοτικές αρχές και το κλείσιμο των παράνομων παραθαλάσσιων κέντρων διασκέδασης.Για τα συγκεκριμένα ενώ οι δημοτικές αρχές σφραγίζουν για παραβάσεις,ο διορισμένος Περιφερειάρχης τα απόσφραγίζει εγείροντας πολλές υποψίες.

Βέβαια είναι Αύγουστος και προεκλογικός μάλιστα,οπότε αυτά τα "ασήμαντα" γεγονότα βάναυσης αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς καταπιέζονται κυρίως σε ΜΜΕ προσκείμενα στην αντιπολίτευση,η οποία και αυτή διακοπεύει στας νήσους και εξοχάς μαζί με το αίσθημα περί λαικού δικαίου της παρούσας κυβέρνησης...

Καθε πράγμα στον καιρό του και το Ελληνικό τον (άλλο) Αύγουστο,γιατί σειρά έχουν πάρει οι αποκωδικοποιητές!Μέχρι τότε ελπίζω να μην θρηνήσουμε θύματα και να καταφέρει η δημοτική αρχή και οι λουόμενοι να εδραιώσουν αυτή την κατάσταση,δείχνοντας σε ποιούς πραγματικά ανήκει η παραλία.

Κι όσοι λένε ότι πρέπει να υπάρχει διαχείριση και εισητήριο για να απαιτούμε καθαριότητα και εγκαταστάσεις έχω να τους πω το εξής:Να πάτε στις παραλίες που χρεώνουν 5 ευρώ είσοδο,4 ευρώ ξαπλώστρα-ομπρέλα και 3 ευρώ τον καφέ τον νερωμένο.Ισχυροποιείτε αυτά τα λαμόγια που εκμεταλλεύονται τον κόσμο που θέλει να κάνει μπάνιο και τους δίνετε δικαιολογία να επεκταθούν παντού,ιδιωτικοποιώντας ακόμα και την άμμο της παραλίας!

Η διαχείριση είναι σωστή,όταν γίνεται στα πλαίσια κέρδους των προσφερόμενων αγαθών(φαγητό,καφέδες και ποτά) κι όχι επί της ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία, η οποία στο κάτω κάτω αποτελεί συνταγματικό μου ΔΙΚΑΙΩΜΑ,το οποίο με τις εξωφρενικές τιμές τους πολλοί επιχειρηματίες προσπαθούν να καταργήσουν.

Βέβαια υπάρχει κι ο αντίλογος ότι μπορείς να πας πιό έξω από την Αθήνα και να βρείς ελεύθερες παραλίες.Μα αν "σκλαβώθηκαν" οι παραλίες στην πρωτεύουσα που υποτίθεται ο έλεγχος είναι πιο αυστηρός,φανταστείτε τι θα γίνει στις υπόλοιπες παραλίες της Ελλάδας μέσα σε λίγα χρόνια!

Αυτά τα ολίγα και καλά μπάνια προς το παρόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: