Πέμπτη 30 Αυγούστου 2007

Αυτοδυναμία ή ΤΑΝΚΣ

Το παιχνίδι είναι στημένο και από πριν ξεπουλημένο λέει σε ένα τραγούδι του ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ένα τραγουδάκι που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση μας. Το κόλπο είναι γνωστό και έχει εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία κατά το παρελθόν άπειρες φορές. Βλέποντας τον ''κίνδυνο'' μιας μη αυτοδύναμης κυβέρνησης, τα μεγάλα κόμματα εφαρμόζουν και τα μεγάλα κόλπα.

Η αλήθεια είναι πως δεν μπορείς να τους κατηγορήσεις ότι λένε ψέματα, σίγουρα όμως δεν λένε και όλη την αλήθεια, λένε την μισή αλήθεια με αποκλειστικό σκοπό να δημιουργήσουνε αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.

Από τα καθοδηγούμενα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ήδη το παραμύθι άρχισε να πλασάρεται και το παιχίδι άρχισε να ξαναστήνεται με τους όρους των μεγάλων κομμάτων. ''Κίνδυνος αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνσησης λόγω της αύξησης της δύναμης των μικρών κομμάτων'', είναι το σλόγκαν των τελευταίων ημερών. Μόνο που ξεχνάνε μια λέξη στην πρόταση τους που αλλάζει όλο το νόημα του παραμυθιού τους. Η σωστή πρόταση θα ήτανε κύριοι ''Κίνδυνος αδυναμίας σχηματισμού ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ κυβέρνσησης λόγω της αύξησης της δύναμης των μικρών κομμάτων''.

Θα μου πείς τώρα για μια λεξούλά θα χαλάσουμε τις καρδιές μας;Έλα όμως που αυτή η πουτάνα η λεξούλα αλλάζει όλο το νόημα, βλέπεις η ριμάδα η γλώσσα μας το έχει αυτο το χαρακτηριστικό.

Και για να ξηγιόμαστε μια και καλή κύριοι των μεγάλων κομμάτων και των μέσων μαζικής εξημέρωσης, το παραμυθάκι είναι παλιό και δεν θα το ξαναφάμε. Πέρασαν οι εποχές που λεηλατούσατε τις ψήφους των μικρών κομμάτων θέτοντας ψευτοδιλήματα στον λαό και εκφοβίζοντας των μιλώντας περί δήθεν ακυβερνησίας του κράτους και αναρχίας σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησησης. Δόξα τον Θεό έχουμε μάτια και βλέπουμε τα χα'ί'ρια μας τόσα χρόνια με τις αυτοδύναμες κυβερνήσης σας και επίσης βλέπουμε και την πρόοδο άλλων κρατών που εδώ και χρόνια προχωράνε στον δρόμο της προόδου με κυβερνήσεις συνασπισμού κομμάτων.

Κανένα κράτος δεν καταστράφηκε, κανένα κράτος δεν διαλύθηκε, κανένα κράτος δεν καττέρευσε και κανένα κράτος δεν παραδόθηκε στην αναρχία επειδή ο λαός του αποφάσισε πως μια κυβέρνηση συνεργασίας είναι προτιμότερη από μια κυβέρνηση υμετέρων.

Αυτή την φορά δεν πρέπει κανείς μας να πέσει στην ίδια παγίδα, η ενίσχυση των μικρών κομμάτων (δεξιών, κεντρώων, αριστερών) είναι επιβεβλημένη εάν πραγματικά θέλουμε η αγανάκτηση μας να αγκίξει και να ταρακουνήσει τους υπεύθυνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: