Τετάρτη 25 Ιουλίου 2007

Ελληνόπουλα ή Κωλοαλβανοί;;;

Την εποχή που η ελληνική άρση βαρών έβγαινε από την αφάνεια που βρισκόταν, πολύ αλλοεθνείς αθλητές βαφτίζονταν Έλληνες με συνοπτικές διαδικασίες προκειμένου να να προσφέρουν στην 'Μεγάλη Ιδέα' της αθλητικά ισχυρής Ελλάδας.

Το φαινόμενο βέβαια των αθλητικών μεταγραφών δεν παρουσιάστηκε τότε μόνο στην Ελλάδα, παρουσιάστηκε και συνεχίζει να παρουσιάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι οικονομικά ισχυρότερες χώρες δελεάζουν αθλητές από φτωχότερες χώρες με αντάλλαγμα φήμη, δόξα και πάνω από όλα πλούτο.


Βέβαια επειδή οι σταράτες κουβέντες ποτέ δεν αρέσουν σε κανέναν, το όλο εγχείρημα στολίζεται με αστεία επιχειρήματα του στυλ '' ο προπάππους του ήταν Έλληνας'' και άλλα τέτοια που όλοι μας είμαστε διατεθειμένοι να πιστέψουμε προκειμένου να ομορφύνουμε ακόμα περισσότερο την επιτυχία και να τη στολίσουμε με πατριωτικές κορόνες για το μεγαλείο του έθνους.


Και όλα αυτά γιατί; Γιατί δεν θέλουμε να δεχτούμε την πραγματικότητα.


'Ετσι και τώρα, κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλό μας. Ο Νίνης και ο Δημούτσος γίνανε ξαφνικά τα περήφανα ελληνόπουλα που δοξάζουν την μητέρα πατρίδα. Δύο ελληνόπουλα από την μαρτυρική Βόρεια Ήπειρο που πάντα μέσα τους άναβε η φλόγα της Ελλάδος.


Και εγώ απλά ρωτάω, γιατί αυτά τα περήφανα ελληνόπουλα το ρατσιστικό ελληνικό κράτος τα αντιμετώπιζε ως Αλβανούς μέχρι να΄αναγνωριστεί το ταλέντο τους;


Γιατί χρειάστηκε να γίνουν διάσημοι για να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα σε ηλικία 17 χρόνων;


Θα ήταν εξίσου ελληνόπουλα έαν δεν παίζανε μπάλα αλλά ρίχνανε μπετά σε κάποια οικοδομή ή τότε θα ήτανε οι κωλοαλβανοί που γεμίσανε τον τόπο και μας πέρνουν τις δουλειές;


(Ό Νίνης και ο Δημούτσος μπορεί όντως να έχουν ελληνική καταγωγή, το θέμα του άρθρου δεν είναι αυτό. Το θέμα του άρθρου είναι η διπρόσωπη αντιμετώπιση του κράτους απέναντι στον καθέναν που ανήκει σε μια τέτοια κοινωνική ομάδα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: